Welke vloer heb ik nodig?

 • Neem contact op
 • Offerte aanvragen
 • Terug naar overzicht

  Ontdek welke vloer het beste bij uw wensen past

  Wilt u graag een nieuwe vloer in uw woning legen? Aangezien er zoveel mooie vloeren verkrijgbaar zijn, kan het kiezen van een nieuwe vloer behoorlijk lastig zijn. Toch is de keuze die u maakt erg bepalend voor de uitstraling van uw woning. Het is dus van groot belang dat u hier de nodige aandacht aan besteedt. Keistad Vloeren & Wonen helpt u bij het kiezen van een vloer. Lees snel verder en ontdek welke vloer het beste bij uw wensen past.

  Soorten vloeren

  Om de juiste vloer voor uw woning te vinden, is het handig om te weten uit welke vloeren u kunt kiezen. Zo zijn laminaatvloeren, PVC vloeren en parketvloeren erg populair. Maar ook marmoleum en tapijt wordt vaak gekozen.

  Voor welke ruimte zoekt u een vloer?

  Om te bepalen welke vloer het meest geschikt is voor u, is het handig om te weten in welke ruimte de vloer komt te liggen. In elke ruimte in huis wordt namelijk anders geleefd. In een keuken adviseren we een heel andere vloer dan in een slaapkamer. Tijdens het koken kan er nog wel eens wat water of vet op de vloer terechtkomen. Daarom kunt u in de keuken beter kiezen voor een vloer die daar bestand tegen is en gemakkelijk schoon te maken is. Denk aan PVC of laminaat. Voor uw slaapkamer wilt u natuurlijk graag een vloer die geluiddempende eigenschappen heeft. Ook is het fijn als de vloer onderhoudsvriendelijk is en niet te koud onder de voeten is. Daarom is voor de slaapkamer PVC of tapijt meer geschikt. De woonkamer is een multifunctionele ruimte die over het algemeen veel gebruikt wordt. Hier zit u gezellig met visite, ligt u languit tv te kijken en kunnen kinderen of huisdieren spelen. De vloer in de woonkamer moet dus veel aankunnen. Voor de woonkamer zijn laminaat, parket en PVC geschikt.

  Wel of geen vloerverwarming?

  Heeft u vloerverwarming in huis? Niet elke soort vloer is geschikt om op vloerverwarming te leggen. Houd hier rekening mee als u op zoek gaat naar een nieuwe vloer. De beste vloeren voor vloerverwarming zijn PVC, laminaat en tapijt.

  Welke stijl?

  U wilt natuurlijk ook dat de vloer die u kiest, past bij de algehele stijl van uw huis. Houdt u van een moderne en minimalistische uitstraling? Ga dan voor strakke, eenvoudige vloeren. Bij een klassieke en traditionele stijl past juist een warme vloer, zoals tapijt met gedetailleerde patronen. Is uw interieurstijl meer landelijk en rustiek? Overweeg dan brede planken met een houtmotief.

  Het budget

  Houd ook rekening met uw budget als u een nieuwe vloer gaat kiezen. Elk type vloer heeft duurdere en goedkopere opties. Stel doordat u begint met zoeken een budget vast. Als een vloer boven uw budget uitkomt, valt deze gelijk af. Zo kunt u gerichter zoeken naar die ene perfecte vloer voor uw woning.

  Zelf de vloer leggen of laten leggen?

  Waar u ook rekening mee moet houden bij het kiezen van een vloer, is of deze gemakkelijk zelf te leggen is of niet. De meeste laminaatvloeren en PVC vloeren kunt u uitstekend zelf leggen. Uiteraard gaat hier wel veel tijd in zitten. En als u uw vloer laat leggen door een professional, weet u zeker dat uw vloer goed gelegd wordt. Naast dat Keistad Vloeren & Wonen u een breed assortiment duurzame kwaliteitsvloeren biedt, kunnen wij uw vloer ook voor u leggen. Een goede installatie gegarandeerd!

  Vind de perfecte vloer bij Keistad Vloeren & Wonen

  Bezoek de showroom van Keistad Vloeren & Wonen als u graag een nieuwe vloer voor uw woning wilt. Bij ons slaagt u ongetwijfeld! Wij zijn dé vloerenspecialist met een uitgebreid aanbod aan laminaatvloeren, PVC vloeren, parket vloeren en meer! Heeft u vragen voor ons? Of wilt u meer informatie over onze vloeren? Neem gerust contact met ons op. Bel naar 06 34 55 80 46, stuur een e-mail naar info@keistadvloeren.nl of vul het contactformulier in. We staan u graag te woord.